Belföld

Megvált olcsón szerzett V. kerületi ingatlanjától a fideszes polgármester

Kirakta honlapjára képviselői vagyonnyilatkozatokat az utóbbi időben az olcsó ingatlan eladásokról elhíresült V. kerület, vette észre az Egyenlítő.

A dokumentumokból kiderül, hogy már nem szerepel Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester vagyonnyilatkozatában az a Szerb utcai lakás, amit nagyon kedvezményes áron vásárolt meg az V. kerületi önkormányzattól, de később a negatív sajtóvisszhang miatt lemondott az ingatlanról. Viszont továbbra is van egy V. kerületi 99 nm-es, egy XII. kerületi 88 nm-es és egy IX. kerületi 31 nm-es lakása, a Bakonybél határában pedig több legelője. Megtakarításai nem változtak.

A polgármester testvérének, Szentgyörgyvölgyi Gábornak (aki képviselő) sokkal kevesebb mindene van, vagyonnyilatkozatában csak két autót vallott be, saját tulajdonú ingatlanja nincs, viszont szívességi használója egy szentendrei ingatlannak és egy V. kerületi lakásnak, az utóbbiról nem tudni, hogy önkormányzati vagy magánszemély tulajdonában állt.

A Fidelitas elnökként és belvárosi alpolgármesterként is dolgozó Böröcz László közpénzből kapott keresete a legnagyobb az V. kerületi képviselők közül. Böröcz alpolgármesteri fizetése havi 701 ezer forint, de Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulásban tagságért havi 204 ezer forintot kap, a Parkolás Ellenőrzési Munkacsoport tagjaként pedig havi közel 376 ezer forintot tehet zsebre.

Így a Fidelitas-elnök keresete havi 1 millió 280 ezerre rúg.

A kiemelt képen Rogán Antal korábbi és Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester. MTI, Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik