Belföld

Durván nekiment a Vidékfejlesztési Hivatalnak a fideszes képviselő

24.hu
24.hu

2016. 02. 11. 08:04

Győrffy Balázs fideszes képviselőt több támadás is érte vagyonnyilatkozata miatt. A Magyar Idők kérdésére elmondta, miután húga, felesége és ő is őstermelő, ezért rá speciális szabályok vonatkoznak. Éppen ezért, ha egy őstermelő kiadása 52 millió forint, 16 milliót nem kell számlával igazolnia. Tudja, hogy

ez valóban nagy kedvezmény, ugyanakkor ehhez nem kell képviselőnek lenni, hiszen ez minden őstermelőnek jár.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tavaly 170 millió forintért vásárolt földet, amit őstermelőként a jegybank növekedési hitelprogramjából finanszírozott. Hozzátette,

a földvásárláshoz a család tulajdonában lévő szinte valamennyi ingatlanra jelzálog került. 

A lapnak elmondta, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megérett az átalakításra. Erre több ok miatt is szükség van. Szerinte gazdaszemmel nézve az MVH működése negatív.

    A gazdák az elmúlt években hozzászoktak ahhoz, hogy az egységes kérelem alapján fizetendő támogatás egyik részletét októberben, a másikat januárban megkapják. Most viszont február közepén járunk, a teljes összeget eddig talán egyetlen gazda sem kapta meg, és vannak olyanok is, akiknek a számlájára még az első részlet sem érkezett meg.

A gazdák legnagyobb gondja az, hogy ha ők nem tartják be a határidőket, akkor annak komoly anyagi vonzata is lehet, ha viszont az MVH késlekedik, annak szinte semmilyen következménye nincs.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.