Belföld

A vak komondor ártatlan, a polgármester ütött, pártfogó felügyelet alá helyeznék

A perbeszédekkel folytatódott a Kecskeméti Járásbíróságon Fülöpháza polgármesterének büntetőpere. A Népszabadság azt jelentette, hogy az ügyész szerint minden kétséget kizáróan Balogh követte el a súlyos testi sértést. A vádlott terhére rótta, hogy részegen, gyógyszerek hatása alatt elkövetett tettét többféleképpen is előadta, ráadásul parlamenti képviselőként. (Az egyik legszebb magyarázat az volt, amikor az igazi Balogh József Az igazi Balogh József nevű blogon elég zavaros stílusban elárulta, miért nem hagyja besározni az igazi Balogh Józsefet).

Baloghot súlyos testi sértéssel vádolják, miután legalább kétszer nagy erővel megütötte élettársát, akinek arccsontja darabosan tört el. Az orvosi vizsgálat fényt derített egy korábbi törésre is, amelyet szintén bántalmazástól szenvedett el. Amikor az eset kipattant, Balogh azzal magyarázta a történteket, hogy élettársa is iszogatott és átesett a család 80 kilós vak komondorán. A politikus lapunknak így mesélte el, mennyit is ivott azon az áprilisi napon.

…azt azért hozzá kell tenni, hogy olyan házilag készített italból is megkínáltak a mulatás alatt, amitől igazából nem úgy rúgik be az ember, hogy ne tudja, mi van, de azért megütött.

Milyen házilag készített itallal kínálták?

Ilyen zöld mézessel.

Pálesz?

Az.

Mitől zöld?

Zöld dió héja van benne, azt facsarják bele.

Mennyi csúszott le belőle?

Három. Négy. Talán öt.

Deci?

Feles. Egész éjszaka összesen!

Kis kísérő?

Sör. Abból igazából csak egy féllel tudtam meginni, mert azt a fajtát, ami volt, nem szeretem.

Ennyi?

Meg, mit tudom én, másfél deci küvébor, házi.

Slussz?

Meg deci fehér. Semmi több… Nekem idáig nem volt semmi ilyen balhém, nem is értem, hogy a francba’ jöhetett össze. El sem tudom képzelni, mi történt… Még most se pihentem ki magam.

Az interjúban a polgármester arról is beszélt, hogy szerinte élettársa a család vak komondorának áldozata lett.

Van nekünk egy nyolcvankilós komondor kutyánk, vak szegény, az megriadt valamitől, előszaladt, és közben fellökte Terikét, aki elesett, és beverte a fejét.

Az asszony sógornőjéhez menekült, vérző arcáról fotók készültek, ezek bűnjelek lettek. A nő az orvosoknak még azt mondta, Balogh verte meg, de vallomását később visszavonta.

Egy közéleti szereplőnek példát kell mutatnia – mondta az ügyész, aki szerint nem enyhítő körülmény, hogy élettársa megbocsátott, visszaköltözött hozzá. Az ilyen megbékélés járhat átmeneti eredménnyel, de később sokkal súlyosabb következményei is lehetnek. Az ügyész a felfüggesztett börtönbüntetés mellett azt javasolta, hogy a bíróság helyezze pártfogó felügyelet alá a polgármestert, kötelezze indulatterápiára. Az ügyész az enyhítő körülmények közé sorolta Balogh eddigi büntetlen előéletét, azt, hogy egy rákbeteg tizenéves gyermekről kell gondoskodnia.

Balogh védője sérelmezte, hogy az ügyészség és a bíróság elutasította a közvetítői eljárást. Védence a büntetőeljárásban következetesen elismerte a bűncselekményt, de olyan médiahadjárat folyt ellene, ami társadalmi megvetést, stresszt okozott, ami akár gyermeke rákos megbetegedéséhez is hozzájárulhatott. A védő szerint Balogh maga lépett ki a Fidesz-frakcióból, és élettársához hasonlóan Fülöpháza is megbocsátott neki, ami szerinte igenis enyhítő körülmény. Az ügyvéd próbára bocsátást, illetve azt kérte, ha mégis szabadságvesztésre ítélnék Baloghot, előre mentesítsék a büntetett előélethez fűződő jogkövetkezmények alól. Az ítéletre február 17-éig kell várnia Baloghnak, aki egy korábbi tárgyalási nap után azt mondta, már két éve nem iszik alkoholt, mert fogadalmat tett beteg lányának. Nyugtatót néha bekap egyet-egyet, ugyanazt, amit Terike rendszeresen szed. A polgármester húsz kilót fogyott, a stresszt alkohol helyett már brazil dzsiudzsicu edzéseken vezeti le.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik