Belföld

Viharral érkezhet a 15 fok vasárnap

xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (xaver, szupervihar, orkán)
xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (xaver, szupervihar, orkán)
Szombaton napközben napos időre számíthatunk, amit aztán fátyolfelhő szűr meg, vasárnap pedig viharossá fokozódhat a szél, négy megyében emiatt elsőfokú figyelmeztetést is elrendeltek.

Kezdetben a Kárpát-medence időjárását egy nyugati anticiklon pereme alakítja, majd ez a magasnyomás térségünk fölé helyeződik. Nyugat, délnyugat felől száraz, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton az ország nagyobb részén napos idő várható délután inkább már csak fátyolfelhőkkel, ezzel szemben keleten, északkeleten az erősen felhős, párás idő lesz a jellemző, de számottevő csapadék itt sem valószínű. Napközben többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödhet a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 11 fok között alakul, de keleten, északkeleten ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére -2, +5 fok közé hűl a levegő, fagy a Dunától keletre várható.

Vasárnap eleinte kevés, majd egyre több lesz a fátyolfelhő, szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem várható. A déli szél megerősödik, a Dunántúl északnyugati részén viharossá is fokozódik. Itt négy megyére figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, a nyugati határnál kissé enyhébb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12, a Nyugat-Dunántúlon 12 és 15 fok között várható.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős idő valószínű, de átmeneti felszakadozásokra több helyen számíthatunk. A nap második felében szórványosan várható eső, zápor. A déli szél megerősödik, északnyugaton olykor viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, északkeleten lehet kissé hűvösebb.

Kedden felhős idő valószínű, de átmenetileg elvékonyodik a felhőzet. Reggel a Dunától keletre eső, zápor lehet, napközben csak helyenként alakul ki zápor. Estétől mindenütt megvastagszik a felhőzet. A déli szél továbbra is erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik