Belföld

Soroksári zaklatás: a fideszes igazgató miatt nem merhették jelenteni

Tanárok, szülők tudtak arról, hogy a földrajztanár szóban zaklatja a diákokat, de a férfi az alapítványi iskolában az igazgató és igazgatóhelyettes posztot betöltő házaspár fia, az apa pedig a Fideszben fontos ember.

Több tanár is tudott róla, hogy minősíthetetlenül viselkedik kollégájuk a diáklányokkal, de senki nem mert szólni. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy a molesztáló apja, aki az iskola alapító igazgatója, a Fidesz-KDNP színeiben indult a választásokon, és mindenki tartott a “kapcsolataitól és ügyvédjeitől” – derül ki a hvg.hu riportjából.

A hírportálnak többen egymástól függetlenül elmondták, hogy a földrajztanár – akiről már kiderült, hogy az alapítványi Qualitas középiskolát vezető, igazgató és igazgatóhelyettes posztot betöltő házaspárnak a fia – régóta és rendszeresen zaklatta lány diáktársaikat, „gyakorlatilag mindenkit, aki jobban nézett ki”. Ahogy leírták, ez teljesen nyíltan, az órákon, azok előtt és után, illetve az iskolai kirándulásokon is így ment. A földrajztanár egyáltalán nem zavartatva magát a többi diák előtt célozgatott a lányok nemi életére vagy tett nekik ajánlatot.

Mindenki azt mondta, nincs értelme emiatt bármit szólni, úgysem fog változni semmi. Azt is mondták, hogy nekik van pénzük jó ügyvédekre, és azt is mindenki tudta, hogy az igazgató úr fideszes, így biztosan jó kapcsolatai vannak

– mondta a hvg.hu egyik forrása.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik