Belföld

Megalázták a közmunkást, mert a felesége a Facebookon mert panaszkodni

A polgármester bevetette a Csubakka-védelmet: inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Kölcsey Ferenc is a faluban élt.

Negyven ember előtt alázott meg és fojtogatott egy közmunkást a brigádvezető a Hajdú-Bihar megyei Álmosdban – számolt be az ATV.hu. A polgármester erre annyit mondott: sok mindent le kell nyelni, hogy bért kapjon az ember.

Több falubeli azt állítja: a szociális tűzifa-osztáskor annak, aki 1500 forintot kifizetett, a közmunkások brigádvezetője házhoz szállította az akácfát, aki meg nem fizetett, az korhadt tölgyet kapott. Az egyik álmosdi lakos, Marinka Edina, aki közmunkás férjével négy kiskorú gyereket nevel, a Facebookon adott hangot felháborodásának.

Ez hihetetlen, ami ebben a faluban történik!!!!! (…) Tiszta szégyen ez a kis falu. Sok az olyan ember, aki nyalizik csak azért, hogy jó helye legyen a közmunkások között! De ezt mindenki látja, de senki nem mer szólni. Ez jó a falunak!? Itt minden pofára megy!!! Hát itt senki nem látja a fától az erdőt? Nyíljon már ki az összes paraszt, szegény, csóró, emberek szeme!!!

Másnap a Facebook-bejegyzés miatt a jól megtermett brigádvezető nekirontott a férjének és fojtogatta. A sértett közmunkás elment a polgármesterhez, akinek elmondta a történteket: a brigádvezető azzal támadt rá, hogy „valami elmebeteg feltett a Facebookra egy szöveget” és ő nem szereti az ilyet. A településvezető azzal nyugtatta a közmunkást, hogy a fojtogatás nem bűncselekmény, és megígérte, hogy beszél majd a másik féllel is, de hozzátette, „a brigádvezetőt sértheti, ha leszólják a munkáját”. Majd a vita hevében azt is kijelentette: megvizsgálja az ügyet, „és ha az derül ki, hogy nem dolgoztatok, illetve hogy gerjesztettétek még a többieket, akkor téged rúglak ki”. „Nagyon jól tudod, hogy a mai világban sok mindent le kell nyelni, hogy bért kapjál” – közölte a panaszos közmunkással.

Köteles István polgármester az ATV.hu megkeresésére azt mondta: csak annyi történt, hogy megfogták a közmunkás gallérját és azt mondták neki, hogy inkább hálásnak kellene lennie. A szociális tüzelővel kapcsolatos kifogásra úgy reagált: „Hát elnézést, édesanyáinktól azt tanultuk: ha kapunk valamit, azt meg kell köszönni”, és hozzátette, hogy a „gusztustalan” Facebook-poszt miatt be is perelhette volna a nőt. Majd azzal zárta a mondandóját, hogy

inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Kölcsey Ferenc álmosdi volt, nem az ilyen mocsok embereknek a vádaskodásaival és kitalációival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik