Belföld

Klik-fórumok: látszategyeztetésről számoltak be a tanárok

Több tankerületben tartanak panaszfórumokat, de az onnan érkező jelentések szerint semmilyen érdemi konzultáció nem zajlik.

A VI. kerületi, konzultációnak nevezett összejövetelen a jelen lévő Klik-es tankerületi vezetők nem voltak hajlandók sem meghallgatni, sem továbbítani a nyilatkozatot, ráadásul a napirenden annak ellenére sem változtattak, hogy azt a többség nem szavazta meg – írja a hvg.hu.

A szerdai dunaújvárosi fórum résztvevője a Castellum.do oldalon megjelent cikkében számolt be arról, hogy a Klik-es tankerületi igazgató és munkatársai nem válaszolt semmilyen feltett kérdésre és jegyzőkönyvet sem vezettek az elhangzottakról.

Rétvári Bence, parlamenti államtitkár csütörtökön arról számolt be, hogy 95 helyszínen 1005 iskola vezetőivel, tanáraival konzultáltak.  Ezen kívül a jövő héten ül össze a köznevelési kerekasztal, ahol hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Ezek szerint azonban az kérdéses, hogy mit ért a kormány konzultáción, és a jövő heti kerekasztaltól mire lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik