Belföld

Előkerült a jegyzőkönyv, ami börtönbe juttatta Lagzi Lajcsit

Tüskés szorítóval csatlakoztak rá a földkábelekre, 3,3 millióra becsülték a kárt.

3,3 millió forint kárt állapított meg az áramszolgáltató ellenőrzési jegyzőkönyve, amely rács mögé juttatta Galambos Lajost – írja az Átlátszó.

Vesztegetéssel is megvádolták

Az ügyészség tájékoztatása szerint azért indult eljárás a mulatós zenész ellen, mert egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építettek ki, melyek segítségével éveken át méretlenül használták az áramot, a vizet és a gázt, a szabályosan bekötött mérők óraállása alapján pedig csak minimális összegű díjakat fizettek. A házban több mint tíz év alatt, a lakóparkban pedig több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint közötti kárt okoztak a szolgáltatóknak.

Lagzi Lajcsit vesztegetéssel is megvádolták, mégpedig amiatt, mert 2014 októberében, amikor kimentek az áramszolgáltató emberei a lakóparkba, több százezer forintot kaptak, hogy ne jelentsék az illegális bekötést. A következő alkalommal, tavaly májusban az E.On munkatársai már a Fejér megyei rendőrökkel közösen vonultak ki és komoly illegális áramvételezést állapítottak meg. Az erről szóló jegyzőkönyv az Átlátszó birtokába került.

A tatai apartmanparkban egy gipszkartonnal fedett, méretlen főelosztó szekrényre bukkantak, mellyel közvetlenül a földkábelre csatlakoztak tüskés szorítóval. A mocsai Boldogasszony-pusztán hasonló illegális bekötést találtak. Azt pontosan nem lehetett megállapítani, hogy mióta folyt az áramlopás és pontosan mekkora kár érte a szolgáltatót.

Offshore szál

Galambos Lajos az ügyben ártatlannak vallotta magát, azt állította, hogy az ingatlanokhoz nincs köze, a lakóparknak nem tulajdonosa és nem üzemeltetője, csak a reklámarca volt. Ugyanakkor a cégnyilvántartás szerint Galambos Lajos alapította a Boglárka Apartmanpark Kft.-t, melynek 2014 márciusa óta a Tafegya Kft. és a Csevia Kft. a tulajdonosa. A Csevia Kft. többségi tulajdonosa az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett Green Paloma Investment Ltd. Ennek kézbesítési megbízottja az Odirda Kft., mely korábban a Dáridó Kft. nevet viselte. Az Odirda tulajdonosai között Galambos Lajos és felesége is megtalálható.

Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos védője az Átlátszónak azt mondta: a közműszolgáltatóktól való lopás gyanúja hamarosan változni fog, a vízlopás ugyanis nem állja meg a helyét, Galambosék ugyanis artézi kútról vették a vizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik