Belföld

A Főtaxi is szétcincálná az Ubert, csak nem így

A társaság szóvivője szerint nem jó, hogy a közösségi fuvarosokra nem vonatkoznak ugyanazok a jogszabályok, mint rájuk, ez nem fair.

Vízy András, a Főtaxi szóvivője az M1 műsorában csütörtökön azt mondta: a cég a taxisok januári, az Uber közösségi személyszállító elleni tüntetésével, annak módjával nem ért egyet, de az elérni kívánt célokkal igen. A vállalat sofőrjei nem vettek részt a demonstráción – közölte.

Elmondta, kormányrendelet rögzíti, hogy fuvarszervező tevékenységet csak engedéllyel végezhet egy cég, valamint annak alapján sok feltételnek meg kell felelniük a taxisoknak és autóiknak is, viszont az Uber-sofőröknél mindez nem valósul meg.

A Főtaxi azt szeretné, hogy az összes piaci szereplőre egyformán vonatkozó jogszabályok legyenek érvényben, és aki ezeknek nem felel meg, azt vonják felelősségre. Arra, hogy ezt miként lehetne megvalósítani, úgy válaszolt: nem a Főtaxi feladata a szabályok betartatása, de tanácsaikkal, szakmai véleményükkel segítenek.

A szóvivő kitért arra is, hogy a taxitársaságoknál van utasbiztosítás, míg ha valaki egy Uber-autóban utazva megsérül, legfeljebb peres úton tudja bizonyítani igazát. A taxisok január 18-tól 21-ig akadályozták a forgalmat Budapest belvárosában az Uber ellen tiltakozva – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik