Belföld

Megérkeztek a Facebook új funkciói

Mármint ide, hozzánk. Mi ezeket javasoljuk.

Mint arról nemrég beszámoltunk, komoly változás jön a Facebookra: a Like mellé új gombok érkeznek. A Facebook Reakciókat azért kell bevezetni, mert Zuckerberg úrék végre belátták, hogy a Tetszik gomb nem mindig fejezi ki azt, amit érzünk egy hír láttán.

Mivel csak néhány új gomb érkezik a Like mellé (szeretem, vicces, szomorú stb.), arra gondoltunk, hogy készítünk mi is párat – a magyar viszonyokhoz igazítva; belátva, hogy ezek a tetszés- vagy undornyilvánító funkciók sosem kerülhetnek be a nemzetközi repertoárba.

1. Konteó Emotikon

Ha a Facebook-hírfolyamban meglátja, hogy ismerőse megosztotta az alábbi cikket: „Elhallgatott csoda! A kutyabengekéreg-tea főzete 1 perc alatt elmulasztja az ÖSSZES rákot” vagy ezt: „Amiről a média nem beszél: szándékosan chemtrailezett krumplipürét adtak a nem zsidó szavazók gyerekeinek az alakváltó menzás nénik”, és ön szerint ez baromság, akkor kattintson erre a gombra:

emo_gyikember

2. Kakás Pelus Emotikon

Facebook-hírfolyamában megjelent a jubileumi 1000. babafotó? És mindet ugyanaz az anyuka tette ki? És mindegyiket a mai napon? És a bejegyzésekben egyes szám első személyben szólal meg a párnapos Zolika, akire nemrég még pocaklakóként hivatkoztak? Kattintson!

emo_kaka

3. Migránshorda Emotikon

Ha ismerőse megosztja a „Kétezer migráns fejezett le egyetlen kisgyereket a Tescóban”-típusú álhíreket valamely megbízható hírforrásból (ezatutihir.eu vagy fontosinfo.org), amelyhez még egy hiteles videót is bevágnak a tatárjárás idejéből, akkor ön ezzel a gombbal tökéletesen kifejezheti érzelmeit.

emo_iszlam

4. Klasszikusok Modern Köntösben Emotikon

Ma reggel óta már harmadszor hívták meg az amatőr hárfazenekar bemutatkozó koncertjére? Oszétiából hazatért ismerőse előadást tart a helyi néptánc jellegzetességeiről, és ezt minden órában kiposztolja? Finoman jelezze neki, hogy ez így nem oké!

emo_uncsi

5. Candy Crush Emotikon

Játékfelkérés? Azt is odaírhatjuk, hogy „Anyád!”, de mennyivel egyszerűbb rányomni erre a gombra:

emo_jatek

6. Nem Vagyok Rasszista, De…

Ha radikális politikai nézetekbe szerelmes ismerősünktől megérkezik a napi gyűlöletadag, jelezzük neki nemtetszésünket az ő kedvenc mondatkezdésükkel.

emo_rasszista

7. Coelho Emotikon

Hopp! Egy motivációs kép lelkesítő idézettel, ami az ÉGVILÁGON SEMMIT nem jelent? Kattintsunk erre a gombra:

emo_coelho

8. Kasza Tibi Atya Emotikon

Unja a négymilliárd lájkolóval rendelkező, egymástól körbe-körbe lopkodó viccoldalakat, a szexista poénokat és a nemhumoros humort? Itt az Ön gombja!

emo_kaszatibiatya

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik