Belföld

Enyhítettek a kecskeméti gyerekmolesztáló büntetésén

A Kecskemét melletti tanyán élő gerincbetegséggel élő anya a háznál segítő férfit kérte meg, hogy vigye óvodába a kislányát, a férfi szexuális erőszak miatt első fokon 12 év fegyházat kapott, jogerősen 7 év lett belőle.

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa a szexuális erőszak bűntette miatt N. Pál ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék első fokon kimondott ítéletét.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettének minősítette az esetet. Mivel ennek a szakasznak, amely a 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszak nélkül elkövetett szexuális cselekményre rábírásról rendelkezik, a Szegedi Ítélőtábla szerint nincs minősített esete, enyhébb lett a büntetés is. A vádlott büntetését az ítélőtábla 12 év fegyházról 7 évre, a közügyektől eltiltás tartamát pedig 6 évre enyhítette.

Nem annyira kirívó

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott súlyos bűncselekményt követett el, de nem annyira kirívóan súlyosat, mint amilyennek az I. fokú bíróság minősítette. Ezért a 6 év fegyházbüntetés – tekintettel a vádlott bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomására, valamint büntetlen előéletére –  elegendő a büntetési célok megvalósításához.

B. I. Kecskemét mellett egy tanyán élt, ahol egyedül nevelte 2010-ben született kislányát, az ügy sértettjét. Az anya gerincbetegsége miatt rokkantnyugdíjas, amiatt járásában korlátozott.

2013 őszén B. I. megkérte ismerősét, a vádlottat, hogy segítsen neki a ház körüli teendők elvégzésében, amiért cserében lakást és ellátást biztosít. A vádlott ebbe beleegyezett, a tanyára költözött, itt a ház körüli teendőket igyekezett ellátni, és a sértettel is jó kapcsolatot alakított ki. A házban a vádlottat családtagként kezelték. A vádlott, a kislány és annak édesanyja egy szobában aludtak, a vádlott külön ágyon.

Beismerte az anyának

A kislány 2014-2015-ös tanítási évben óvodába járt Kecskemétre, ahova 2015 januárjáig az édesanyja vitte el. Ekkor az anya a betegsége miatt átmenetileg járóképtelen lett, és a vádlott felajánlotta, hogy ő viszi óvodába, ugyanis az intézmény mellett dolgozott közmunkásként. A kislány ez ellen kezdetben tiltakozott. Az utat részben gyalogosan, részben vasúton tették meg.

Tavaly februárban egy délután a vádlott és a sértett az óvodából kettesben indult haza, és a vonatról leszállva és a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta. Ezt áprilisában egy közeli tanyán is megtette a vádlott.

Húsvét környékén a kislány elmondta édesanyjának és egyik szomszédjuknak a történteket. Ekkor az anya kérdőre vonta a vádlottat, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Röviddel ezután a vádlott elköltözött a tanyáról, az anya pedig feljelentést tett a rendőrségen.

A Kecskeméti Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek az 57 éves N. Pál vádlottat, és ezért őt 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Ezt a másodfokú ítélet figyelembe vette és jogerős ítéletében 5 évet elengedtek a fegyházbüntetésből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik