Belföld

Üti-vágja egymást a DK és a nemzeti hírügynökség

Nem hozzák le a párt közleményét, mert sérti jó hírüket.

Az Országos Sajtószolgálat a Magyar Távirati Iroda egy szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az arra jogosultak szerkesztői változtatás nélkül, teljes terjedelemben, rövid időn belül eljuttathassák közleményüket az MTI híreinek felhasználóihoz. Hogy kik a jogosultak, és milyen feltételek vannak, arról bővebben itt.

A lényeg, hogy a Demokratikus Koalíció ilyen. Ma, a délután derekán a DK szerkesztőségünkbe is eljuttatta közleményét, amely szerint “az MTI miatt módosít irányelvet az EU”. A párt EP-képviselője fordult ugyanis Frans Timmermanshoz, az Európai Bizottság alelnökéhez az MTI gyakorlata miatt.

Az MTI számos esetben tagadta meg a DK közleményeinek kiadását, ha azok Orbán Viktor családjának gazdagodásával vagy az MTVA hírhamisításaival voltak kapcsolatosak. A Bizottság elnöke válaszában jelezte, hogy az EU a Magyarországon tapasztalható állapotok miatt tervez irányelv-módosítást, hogy számon tudja kérni a tagállami médiahatóság függetlenségét

– áll többek között a párt közleményében.

Aztán percekkel ezelőtt kaptunk a DK-tól egy újabb közleményt arról, hogy az MTI nem volt hajlandó lehozni a fenti sorokat is tartalmazó szöveget. Bemásolták a távirati iroda válaszát is:

… tájékoztatom Önöket, hogy közleményük az OS Szabályzatának 14. 2. pontjába ütközik, ezért azt nem áll
módunkban kiadni. Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.

És mi az a bizonyos 14.2-es pont? Annyi, hogy a közlemény

nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen

Ide kattintva járhat utána.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik