Belföld

17 fok is lehet a jövő héten

eso(210x140).jpg (Array)
eso(210x140).jpg (Array)
Vasárnap újabb hullámban érkezik az eső, a jövő hét elején is marad a borús, de meleg idő.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Összességében sokfelé várható csapadék: a délelőtti órákig főként az ország déli, délkeleti felében valószínű eső, majd délutántól nyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék. A késő esti, éjszakai órákra az eső az északkeleti megyéket is elérheti, és ott főként a magasabban fekvő területeken esetleg átválthat havas esőre, hóra. A délnyugati szelet reggelig többfelé erős széllökések is kísérhetik, majd északnyugatira, nyugatira fordul, és előbb a Dél-Dunántúlon, majd a déli óráktól már keleten és északon is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, délelőtt a Dél-Dunántúlon várható az enyhébb idő. Késő estére 1 és 5 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napközben csak átmenetileg, rövid időszakokra szakadozik fel a felhőzet, estétől vékonyodik jelentősebben a felhőzet. Reggel még több helyen valószínű eső, északkeleten néhol havas eső, később a csapadék előfordulása és mennyisége is csökken. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11, a Dunántúlon nyugati, délnyugati részén 11 és 15 fok között alakul.

Kedden felhős idő valószínű több-kevesebb szűrt napsütéssel, csapadékra nem kell számítani. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan, főként délen várható eső, zápor. A délnyugati szél néhol megerősödik, majd estétől északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik