Belföld

Sűrű ködre, ónos szitálásra figyelmeztetnek

A hétvégén alapvetően borongós, vasárnap többfelé esővel tarkított, de az ország nagyobb részén enyhe idő várható.

Reggel az ország keleti felén sokfelé, a Dunántúlon helyenként sűrű ködre lehet számítani, néhol ónos szitálás is lehetséges. Napközben nyugaton és délen gyorsan javulnak a látási viszonyok, de elsősorban Észak-Magyarországon, az Alföld északi részén, Pest megyében és környékén tartósan megmarad a köd – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely éjfélig ezért hat nyugati megye kivételével elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Az erősen párás, többfelé ködös levegő fokozott megterhelést jelenthet a légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósan borult északi, északkeleti országrészben 0 és +5, másutt 6 és 13 fok között valószínű úgy, hogy nyugaton, délnyugaton lesz az enyhébb idő. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap többnyire borult lesz az ég, többfelé lehet eső, zápor. A legkevesebb csapadék északkeleten valószínű. A délnyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik