Belföld

Bedrogozva előzte meg a sort a 10-esen, sorozatos ütközéseket okozott

Több kocsi összetört.

Több baleset is történt egymás után a 10-es úton, Komárom-Esztergom megyében kedden. Ahogy a rendőrség fogalmaz: sorban törtek az autók és a csontok. A főút egy szakaszát, valamint az Oroszlány és Környe közötti útszakaszt egy időre teljes szélességében lezárták a rendőrök.

Oroszlány és Környe között mentő szállított kórházba két embert – sofőrt és utasát – miután balesetet szenvedtek a 8119. számú úton. A 28 éves autós a sűrű ködben egy kocsisor előzésébe kezdett, de a manővert nem tudta befejezni, frontálisan nekicsapódott az Oroszlány felé szabályosan haladó autóbusznak. Az ütközés után további járművek csúsztak egymásnak, újabb balesetek történtek az érintett útszakaszon.

A baleset helyszínelésekor a helyszínelők részletesen megvizsgálták az érintett kocsikat. A 28 éves fiatalember autójában kábítószergyanús anyagot találtak, így a tatabányai férfival szemben az alkoholteszt mellett kábítószer-gyorstesztet is alkalmaztak. Utóbbi eredménye pozitív lett, így a közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetése mellett kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult ellene.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik