Belföld

Nagyon megvertek egy Uber-sofőrt a taxisok Budapesten

Hatan rúgták a földön fekvő férfit péntek éjjel, a támadók közül legalább kettő taxisofőr. Az áldozat kórházba került.

Egy szórakozóhely elé rendeltek egy Uber-autót péntek éjjel Budapesten, a 18. kerületben. A megrendelő nem volt sehol, a sofőrt kérdőre vonták, őt meg-, autóját pedig szétverték. Két támadót elfogtak a rendőrök, az áldozat kórházba került – derül ki egy Facebook-posztból, amit az Index csípett el.

A férfi a portálnak elmondta: az utas nem volt a címnél, ezért hívni próbálta, közben egy részeg férfi lépett oda, aki azt hitte, taxis – régen taxiként használt, sárga autója van ugyanis, bár fehér rendszámmal. Amikor meglátta az Uber-alkalmazást, egyszerűen letörte a tükröt. A sértett kiszállt, dulakodni kezdtek, erre többen a részeg támadó segítségére siettek; amikor a férfi a földre került, már hatan rugdosták. Közben szétverték a kocsit is, és kiloptak belőle egy karkötőt.

A kihívott rendőrök csak az egyiket, majd később egy másik támadót is elfogtak. A verekedős csoportból legalább ketten taxisok voltak, az egyiknek ittas vezetés miatt a jogosítványát is elvették korábban. A férfi enyhe agyrázkódással, betört orral és megrepedt bordákkal került a Merényi kórházba, később saját felelősségre hazaengedték. A rendőrség eljárást indított.

(Címlapképünk illusztráció, a Deák téren készült, ahol verekedés nem, csak anyázás volt.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik