Belföld
rakpart (autó, forgalom, dugó, rakpart, )

RTL-hatásra irányváltás a rakparton

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 01. 22. 14:58

Csak az Árpád híd környékének egy rövid szakaszán egyirányú a budai alsó rakpart.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) most azt írta, hogy a budai alsó rakpart a Margit híd és az Árpád híd között – az utóbbi környékén zajló támfaljavítási munkák ideje alatt – továbbra is kétirányú.

Az Óbuda felé való egyirányúsítás csak a munkaterület melletti mintegy 400 méteres szakaszon érvényes.

Az ideiglenes forgalmi rendre táblák figyelmeztetnek, de a BKK külön is kéri a közlekedőket, hogy északi irányba tartva a balesetveszély megelőzése érdekében a bal oldali sávot csak előzésre használják.

Néhány napja az RTL Klub Híradója figyelt fel rá, milyen könnyű eltéveszteni az irányt a rakparton.

A kereskedelmi csatorna hírműsora zavarosnak nevezte a tájékoztatást, mondván két hete a BKK azt mondta, a Margit hídtól északra egyirányú lesz a rakpart, a valóságban csak két és fél kilométerrel arrébb lép életbe a korlátozás. Az út addig kétirányú. Nagy meglepetést okozva ezzel néhány autósnak.

A BKK korábban a megváltozott forgalmi rendről azt írta, hogy január 4-étől előreláthatóan április 30-ig építik újjá a sérült támfalat a III. kerületi Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakaszán. A budai alsó rakpart érintett szakaszán a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől le kell zárni, így a fenti időszakban észak felé egyirányú lesz az alsó rakpart.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.