Belföld

Holnap jön csak az igazán kemény hideg

Pénteken szikrázóan napos időre számíthatunk, hó nem hullik, írja a Köpönyeg.hu. Az északi, északnyugati szél fokozatosan tovább mérséklődik. Reggel sokfelé lesz kemény fagy: általában -7 és -11 fok között alakul a hőmérséklet, de főleg a vastagabb hóval borított tájakon -15 fok körüli fagy is lehet. Délután is hideg, téli idő várható -2 fok körüli értékekkel.

Szombat reggel még kevés felhő lesz felettünk, majd napközben fokozatosan beborul az ég, és nyugat felől havazás kezdődik. Éjfélig több helyen alakulhat ki pár centiméteres friss hó. A déli szél megélénkül, reggel -11, -10 fokról -2 fok köré enyhül a levegő. Délutántól több helyen havas, síkos útszakaszokra készülhetünk.

Vasárnapszakadozik majd a felhőzet, de még így is gyakran lesz erősen felhős az ég. Jelentős enyhülés kezdődik, így a hó mellett egyre inkább szitálás, Észak-Keleten ónos eső is előfordul. Párás lesz a levegő. A csúcshőmérséklet nyugaton már 0 és +4 fok között, keleten még fagypont alatt alakul.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős lesz az ég és kisebb eső, Észak-Keleten ónos eső is kialakul, később csökken a felhőzet. A szél észak-nyugatira fordul és megerősödik. +2, +3 fok körüli hőmérséklet lesz.

Keddtől változóan felhős, párás idő valószínű. A hajnali órákban zúzmarás köd is képződhet. Reggelente -3, délutánonként +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik