Belföld

Nem jelent meg a bírósági tárgyaláson Érpatak polgármestere

Orosz Mihály Zoltánt bejelentett lakcímén keresték a rendőrök, de ott egy állattartó telep van.

Már rendőrökkel is kerestette a bíróság Orosz Mihály Zoltánt, Érpatak polgármesterét, aki ötödjére sem jelent meg annak az ügynek a tárgyalásán, melyben közokirat-hamisítás bűntettével vádolják – írja a Népszabadság.

A polgármester még 2012-ben igényelt személyi igazolványt Dr. Orosz Mihály Zoltán névre. A doktori címet egy olyan idegen nyelvű okirattal igazolta, melyet egy olyan teológiai akadémia állított ki, amely nem elismert felsőoktatási intézmény, nem jogosult doktori cím adományozására.

Pénteken ötödször tárgyalták volna az ügyet a Püspökladányi Járásbíróságon, de Orosz megint nem jelent meg. Októberben egy alkalommal tanulmányútra, egy másik alkalommal betegségre hivatkozott, míg a két decemberi napra, valamint a pénteki tárgyalásra küldött idézés nem került szabályszerűen kézbesítésre, mivel a tárgyalás napjáig az átvételt igazoló tértivevény nem érkezett vissza a bíróságra. A polgármester betegségéről szóló igazolást kiállító háziorvos azt nyilatkozta, hogy Orosz állapota nem tette lehetővé az utazást. A bíróság rendőrökkel ellenőriztette, hogy a polgármester ennek megfelelően az otthonában tartózkodik-e, de bejelentett lakcímén egy állattartó telepet találtak.

A rendőrök az érpataki községházán sem találták meg Orosz Mihály Zoltánt, és úgy értesültek, nem is lakik életvitelszerűen a településen. Oroszt figyelmeztette a bíróság, hogy a továbbiakban a tárgyalás távollétében is megtartható, de ha az eljárás meghiúsítására törekszik, kényszerintézkedést is alkalmazhatnak vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik