Belföld

50 ezret ért Rogánéknak Dalcsináló Ákos Úr

December 31-ével felbontotta a kormány korábbi utasításának megfelelően a Magyar Telekommal a mobilinternet-szerződését a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda – vette észre a tárca költéseit tartalmazó táblázatban a hvg.hu. A szerződés nettó értéke mindössze 50 270 forint volt havonta, még a Miniszterelnökség köthette meg, a táblázat szerint még 2013 augusztusában.

Ez volt a minisztérium legnagyobb mobilinternet-előfizetése,  a 2013 áprilisa óta élő Vodafone-előfizetés havi nettó összege 25 ezer, a 2014 januárja óta élő Telenor-szerződés értéke pedig 45 ezer forint havonta.

Kovács Ákos énekes tavaly az Echo Tv műsorán beszélt a nők helyzetéről, a botrányos megszólalás hatására a Telekom az énekes két nagykoncertje előtt felmondta a vele kötött támogatási szerződést. A Magyar Telekom Csoport a döntés hátterével kapcsolatban közölte: elkötelezettek abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítsanak és minden körülmények között fenntartsák a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot.

A kormány válaszcsapásként, véleménydiktatúrára hivatkozva megkérte a tárcákat, hogy bontsanak szerződést a Magyar Telekommal.

Ákos az ominózus interjúban arról beszélt, hogy a nőknek nem az a feladatuk, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, hanem a női princípium kiteljesítése: gyermeket vállalni, valakihez tartozni.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik