Belföld

Olcsóbb az MTVA-nak kiszervezni a közvetítéseket, mintha ők végeznék

Bónusz: visszavágnak a szinergiák!

Korábban mi is megírtuk: az MTVA kiszervezi külső helyszíni közvetítéseit és felvételeit az Antenna Hungáriának. Az állami médiát a VS kereste meg ezzel kapcsolatban, az MTVA sajtóosztálya pedig most is – egyedi és vitatott szokását követve – nyilvános Facebook-oldalán válaszolt az újságírói megkeresésre.

Ebben a döntést azzal indokolták, hogy az Antenna Hungáriának van olyan eszközparkja, amely alkalmas a HD minőségű felvételekre, az MTVA-nak ehhez megfelelő közvetítőkocsijai nincsenek. Éves viszonylatban ugyanakkor 1000-1100 órányi ilyen műsorral számolnak.

Az állami média becslései szerint többe kerülnének a külső közvetítések, ha azt belső erőforrásaikkal oldanák meg. Emlékeztettek ugyanakkor, hogy az Antenna Hungária szintén állami tulajdonban van.

A közvetítések kiszervezésével kapcsolatban több sajtóorgánum, így az Index is megjegyezte: az MTVA-t az állami média műsorainak gyártására hozták létre, és kérdés, mi szükség van rá, ha a gyártás jelentős hányadát is kiszervezik, ahogy azt már például a sajtóosztállyal megtették.

Az MTVA egyébként egyebek mellett „a szinergiák kihasználásával” is indokolta a kiszervezést. Fun fact, hogy 2014-ben Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásakor az Origo is a „szinergiákat jobban érvényesítő szervezet kialakításával” indokolta döntését – akkor az Origo Zrt. vezérigazgatója Vaszily Miklós volt, aki most az MTVA-nál tölti be ugyanezt a pozíciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik