Belföld

Magyar milliárdosnál lehet a Seuso-kincs egy darabja

seuso1(430x286)(1).jpg (seuso, )
seuso1(430x286)(1).jpg (seuso, )

Milliárdos műgyűjtők és alvilági kapcsolatokkal rendelkező „vállalkozók” rejtegethetik a Seuso-kincsek eddig elő nem került darabjait – erről beszélt a Blikknek Dézsy Zoltán, A Seuso-kincsek rejtélye II. című dokumentumfilm rendezője.

A Seuso-kincseket Sümegh József és társai találták meg 1975-1976 körül, a 24 éves fiatalember halálát először próbálták öngyilkosságként beállítani, de a későbbi nyomozások idegenkezűségre utaltak. A római kori ezüsttálak Sümegh halála után eltűntek, hogy mi történt velük, az a mai napig titok.

Orgazdák, gazdag műgyűjtők, titkok

Dézsy a lapnak elmondta: a felbecsülhetetlen értékű kincseket három kör birtokolhatja napjainkban. Olyan orgazdák, akik még Sümeghtől indulóan őrzik a kincseket, gazdag magángyűjtők, akik hivatásszerűen üzletelnek és más országok dúsgazdag gyűjtői is megkaparinthattak darabokat a leletből. Dézsy szerint Németországban és Ausztriában  is lehet egy-két olyan értékes kincs, amelyet még Sümeghen keresztül kaphatott a tulajdonos. gyes információk szerint például egy magyar milliárdos is hosszú évek ótarejtegeti a kincs egy darabját – számol be a cikk.

A rendező  a rendező több mint húsz éven keresztül készült filmje második részére, amelyben – ígérete szerint – leleplezi majd a Seuso-titkokat, és azt is, hogy kiknél lehetnek a további ezüsttárgyak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik