Belföld

Magyar fiatalokat sorolt a Forbes Európa legtehetségesebbjei közé

Az informatikával foglalkozó Lám István mellett S. Takács András, az Ont he Spot rendező-producere került a legjobbak közé.

Két magyar is szerepel azon a listán, melyet a Forbes a 30 évnél fiatalabb európai tehetségekről állított össze. Az amerikai lap tíz kategóriában kereste azokat a fiatalokat, akikre érdemes odafigyelni a kontinensünkön. Az énekesnő Adele, a teniszező Novak Djokovic, a Forma-1 pilóta Sebastian Vettel és a Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Malala Juszufzai társaságában szerepel az összeállításban S. Takács András, az On the Spot dokumentum-filmsorozat rendező-producere, valamint Lám István, a Tresorit vezérigazgatója.

A biztonságos tárhelyszolgáltatással foglalkozó Tresoritot az egyik legdinamikusabban fejlődő startupként tartják számon, a cég első embere a technológia kategóriában került a legjobb 30 közé, míg S. Takács András a média kategóriában jár élen. S. Takács és felesége, Cseke Eszter hét éve járja a világot és készít dokumentumfilmeket stáb nélkül, mindössze két kézikamerával. Munkájukat Monte-Carlóban Arany Nimfa, Chicagóban Arany- és Ezüst Plakettel díjazták. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik