Belföld

Riasztást adtak ki a hófúvás miatt

havazas-es-hofuvas(430x286)(4).jpg (havazás, hófúvás, )
havazas-es-hofuvas(430x286)(4).jpg (havazás, hófúvás, )
Magyarország hét északkeleti járásában a friss hóval fedett területeken a szél hótorlaszokat emelhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása elsőfokú, citromsárga. Ugyanilyen a kedd éjfélig érvényes figyelmeztetés, amely szerint északkeleten lehet helyenként gyenge havazás, de számottevő hó nem valószínű. Egyre hidegebb, egyre tisztább levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A szakemberek szerint a Dunántúlon és az ország keleti részén a metsző északi szél miatt jelentősen csökken a hőérzetet, akár 10, 15 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegőt a ténylegesnél.

Kedden változóan felhős idő lesz, főként fátyol- és gomolyfelhőkkel, több-kevesebb napsütéssel. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő hószállingózás. A változó irányú szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -13 fok között alakul, de a havas északkeleti tájakon -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.

Szerdán kezdetben kevés lesz a felhő, délutántól azonban megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, helyenként gyenge havazás, hózápor lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -10 fok között alakul, az északkeleti havas tájakon lehet egy-két fokkal hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik