Belföld

Hófúvás és mínuszok, riasztást is kiadtak

Változatos lesz a vasárnap: felhők, napsütés, szél, pici hó és mínuszok.

Az Alföldön erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt napos és felhős időszakok váltakoznak, a legtöbb napsütés a Kisalföld térségében valószínű. Elvétve fordulhat elő futó hózápor, majd késő délutántól, estétől az Alföld délkeleti részén gyenge havazás, hószállingózás várható – írja a met.hu.

Az északi, északkeleti szelet többfelé kísérik erős, keleten és az Alpokalján délutántól helyenként viharos széllökések. Északkeleten a havas tájakon a szél hordhatja a havat, a középső országrész kevésbé szelesnek ígérkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. Késő estére általában -2 és -7 fok közé hűl le a levegő.

Délutánig a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő hózáporok. Késő délutántól, estétől az Alföld délkeleti, déli részén lehetséges gyenge havazás, de említésre méltó hóréteg kialakulása itt sem nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki Északkelet-Magyarország egy részére. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északkeleti szél Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon hordhatja a havat – írják.

. Leginkább a Zemplén-hegység, Bodrogköz térségében a legerősebb széllökések kevéssel meghaladhatják a 70 km/h-t is, így itt előfordulhatnak olyan útszakaszok, ahol esetleg akadályokat is épít a hófúvás. A nap második felében az Észak-Alföldön is tovább erősödhet az szél, 60-70 km/h-s széllökések több helyen is lehetnek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik