Belföld

Betoppan a roppant koppanó hideg

Szombaton még csecse időnk lesz, aztán vasárnapra erős széllel megjön a hideg, ami napokig kitart. Cserébe sokat fog sütni a nap.

Az utolsó olyan napot éljük át jó ideig, amikor még kellemes téli időben van részünk, aztán vasárnaptól tényleg jönnek a beígért koppanó fagyok. Az Időkép szerint felhős-napos idő lehet a szombaton, helyenként alakulhat ki futó hózápor. A Dunántúlon erős északi szél fog dominálni, ami estére máshol is felélénkül. A havas tájakon erősebb fagyyok lehetnek, akár mínusz 10 fok környékére is benézhet a higany. Délután -1-5 fok lehet.

Ezután eseménytelen, bár egyre hidegebb napok jönnek. Vasárnap délkelet felől jöhet pár felhő, délen szállingózhat a hó, miközben északnyugaton süthet a nap. Keleten viharos lesz a szél, nappal is fagyni fog. Hajnalban -4, nappal -2 fok lehet.

A hétfő és a kedd is hasonló lesz azzal a különbséggel, hogy keddre eláll a szél. Nagyon hideg lesz, a hófödte tájakon -14 fok is előfordulhat. Szerdán pici változás jöhet, borongósabb időre van kilátás, északon és keleten kisebb havazás is kialakulhat és feltámad a szél. Hideg lesz, nappal is maximum 0 fok.

Aki síelni akar, annak ideális hétvége lesz amúgy (ha a szelet leszámítjuk): a legtöbb sípályánkon van hó. A legtöbb Mátraszentistvánon (70 cm), Eplényben (65 cm), Kékestetőn (55 cm) és Sátoraljaújhelyen (35 cm) van jelenleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik