Belföld

Elkapták a gyermekeivel bujkáló anyát, nem adják ki Ausztriának

Nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el a gyermekeivel bujkáló anyát. Az osztrákok körözték Pánczél Boglárkát, mivel gyermekei Ausztriában élő apja feljelentette a feleségét, amiért az nem volt hajlandó visszavinni kisfiát és kislányát augusztusban láthatás után – számol be a Blikk pénteki számában.

A lap információi szerint az édesanyát két napja kapták el, kihallgatásra hívták be a rendőrségre, ott közölték, hogy nem mehet el. Bilincsbe verték, gyorsított eljárásban bíróság elé állították, ahonnan kiadatási őrizetbe került volna, ha a bíró másképp nem dönt. Pánczél Boglárkát nem adják ki az osztrák hatóságoknak.

Dr. Lichy József, az édesanya jogi képviselője a lapnak úgy nyilatkozott: ha a bíróság a kiadatás mellett döntött volna, annak a gyermekek látták volna kárát, hiszen az anyjuk felügyel rájuk, az apjuk külföldön él. Ha  a gyermekek anyját korlátozták volna, felmerül a kérdés, ki látta volna el a kiskorúakat, így elengedték. Hozzátette: a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban a Legfelsőbb Bíróságon fellebbezést nyújtottak be.

Boglárka férje 2009-ben állt a nő elé azzal, hogy Ausztriában vállal munkát, új életet kezd. Az édesanya nem tudta elfogadni a férfi döntését, gyerekeikkel utána utazott, hiába. A férfi bár hetente látogatta gyerekeit, nem akart kibékülni Boglárkával. A nő ezután rövid időre kórházba került, a gyerekek pedig ideiglenesen osztrák nevelőszülőkhöz kerültek, ezt követően vette őket magához az apa. Miután Boglárka meggyógyult, az apa nem akarta visszaadni a gyerekeket, az osztrák bíróság pedig hivatalosan is neki ítélte a kicsiket, Boglárka tavaly nyáron hozta el őket édesapjuktól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik