Belföld

Belenőtt a lánc a magára hagyott kutya nyakába

Az állat gazdája elköltözött, a szomszéd nem törődött vele. Borzalmas állapotban találtak rá, de megmenekült.

Több mint egy hónapja magára hagytak egy kutyát a Vas megyei Meggyeskovácsiban, egy lakatlan házhoz kikötve. Enni nem kapott, rettenetesen lesoványodott, a lakattal összefogott lánc pedig belenőtt a nyakába. A jegyző találta meg, amikor a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület kérésére kiment a házhoz – írja a Vaol.hu.

Az állatvédők elnöke elmondta: pont akkor találkoztak az esettel, amikor a január elseje óta bevezetett tilalomnak köszönhetően mindennapos téma lett a kutyák láncon tartása. Az eb hetekig ázott és fázott, a kutyaház nem védte meg az időjárástól.

A kutya gazdája elköltözött, a szomszédra bízta az állatot, az azonban addig etette, amíg el nem fogyott az ott hagyott kutyatáp, aztán nem foglalkozott vele. A hatósági állatorvos megállapította, hogy állatkínzás történt, a jegyző és az állatvédők is feljelentést tettek.

Az eb lassan gyógyul, megszabadítják bolháitól, kezelik a sebeit és ivartalanítják. Bár megpróbáltatásai miatt agresszív, vagy félénk lehetne, de imádja az embereket, vidáman labdázik és élvezi a szabadságot. Egyelőre ideiglenes befogadónál van, az eljárás végéig nem lehet végleges gazdája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik