Belföld

Bérgyilkosokat rendelt a volt ügyvéd

A 73 éves férfi a vád szerint négy ember megölésére adott megbízást különböző személyeknek.

A Fővárosi Főügyészség a volt ügyvéd ellen többrendbeli emberölés előkészülete miatt nyújtott be vádiratot. A vádlott 2010 márciusában történt kizárásáig ügyvédként dolgozott. Ekkor került kapcsolatba a sértett családdal, amelynek jogi és anyagi segítséget is nyújtott. A háromtagú család több mint 5 millió forinttal tartozott, de a pénzt nem fizette vissza, és az adósság fedezetét jelentő ingatlanból sem költözött ki.

A férfi 2014 szeptemberében megbízást adott egy általa akkoriban megismert személynek a háromtagú család elrablására és megölésére.

Utasítása szerint a holttesteket ezután egy XXII. kerületi építkezési területen kellett volna bebetonozni.

A volt ügyvéd a három ember megöléséért 600.000 forintot adott volna a bérgyilkosnak, akinek további 1 millió forintot is ígért. Hiába, mert az alkalmi ismerős csak színleg vállalta el a megbízást, amiről bejelentést tett a rendőrségen. A vádlott abban a tudatban, hogy a férfi vállalta a gyilkosságokat, ismertette az emberrablás, emberölés általa kidolgozott részletes tervét, átadta a lakás alaprajzát, a sértettek fényképét, a mindennapi szokásaikra vonatkozó információkat.

Az utolsó egyeztetés napján, 2014. szeptember 22-én a vádlottat elfogták, előzetes letartóztatásba került. Az előzetes letartóztatása  megszüntetése után a vádlott megtudta, hogy volt élettársa elhagyta. Elhatározta, hogy megöleti a nő új barátját. Két büntetett előéletű férfit próbált megbízni az emberöléssel, de a vádlott tudta nélkül ők is bejelentést tettek a rendőrségen. Az idős volt ügyvéd nem adta fel, egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó személyt bízott meg, aki azonban fedett nyomozó volt. A vádlottat tavaly áprilisban vették ismét őrizetbe, azóta előzetes letartóztatásban van. Akár hét és fél évre is ítélhetik – tudatta Ibolya Tibor főügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik