Belföld

Csecsemőgyilkosság Devecseren – Rázta, verte, megégette, csontjait törte a kisfiúnak

A 32 éves férfi a párja mindhárom gyermekét rendszeresen bántalmazta, durván büntette. A fiatal anya pedig mindezt hagyta neki.

Emberölés súlyosabban minősülő esete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy 32 éves devecseri férfival szemben, aki három nevelt gyermeke testi, lelki fejlődését veszélyeztette, a legkisebb, hat hónapos kisfiúnak pedig a halálát okozta. A kicsik 26 éves anyja is bíróság elé áll, ő ugyanis mindezt eltűrte, a picit sérülései ellenére nem vitte orvoshoz, sőt, próbálta eltitkolni azokat. Neki kiskorú veszélyeztetése és segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a család rossz anyagi és szociális körülmények között élt, a férfinak nem volt munkája. Úgy határozott, a gyerekek nevelésével kapcsolatos döntéseket ő hozza meg, velük és párjával és agresszívan viselkedett.  Ezzel együtt az anya sem gondoskodott megfelelően a gyerekekről, a lakásban kosz volt és rendetlenség, a kisfiúnak pedig az oltásokat sem adatta be.  A pár hónapos kisfiú testén kék foltok voltak a bántalmazástól, a súlya sem volt megfelelő, ugyanis ha a nevelőapa nem tudta megetetni őt, élettársának sem hagyta.

2014 nyarán az akkor hat hónapos csecsemőt olyan erővel ragadta meg, hogy eltörte a bordáit és a karját. Előfordult olyan eset is, hogy a pici égési sérüléseket szenvedett. Mindez úgy történt, hogy a nevelőapa eldöntötte – miután egyikük megfázott – hogy a gyerekek forró kamillást gőzt kapnak, és fölé tartotta a kisbabát.

Az anya a kisfiút – bár arra beutalót kapott – nem vitte gyermekgyógyászhoz, ahová azért kellett volna menniük, mert a csecsemő túl sovány volt, a többi sérülését pedig eltitkolta, például az égési sebeit sem látta orvos.

A férfi mindezeken túl kétszer megrázta a kicsit, aki mindkét alkalommal koponyaűri sérüléseket szenvedett. 2014. augusztusában  ismét bántalmazta, a kisfiú akkor az eszméletét is elvesztette, majd a klinikai halál állapotába került. Az orvosok két hónapig küzdöttek az életéért, hiába.

A férfi a két nagyobb gyereket is rendszeresen verte, durván büntette.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik