Belföld

Szabó Tímea és Karácsony Gergely marad a PM élén

Az ellenzéki párt a helyi közösségekből építkezve képzeli el a jövőt, nem akarnak feltétlenül szövetkezni másokkal.

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért társelnökeit, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos tisztújító kongresszusán – jelentette be Tordai Bence szóvivő.

A kongresszuson arról is döntöttek, hogy ötről hétfősre bővítik az elnökséget, melynek a két társelnök is tagja. Rajtuk kívül Barabás Richárdot, Erőss Gábort, Hudák Jánost, Szabó Zsoltot és Váradiné Naszályi Mártát választották be az elnökségbe. A megválasztott politikusok másfél évre kaptak mandátumot.

Női társelnöknek egyedül Szabó Tímeát jelölték, a férfi társelnöki pozícióért viszont Karácsony mellett Barabás Richárd, Erőss Gábor és Erdős Zoltán Philippe is indult.

Szabó Tímea a taggyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a párt célja, hogy teljesen új Magyarországot építsen a helyi közösségekből, az elszegényedett, a korrupció béklyójába fojtott országból élhető és fenntartható közösséget teremtsenek. Azt is mondta: nem folytathatják úgy a politizálást, hogy kritikátlanul összefognak azokkal, akik nem egy ilyen új világ képét tűzik ki célul, így a következő választásra az összes egyéni választókerületben „106 igaz embert” keresnek, céljaikat alulról, a helyi közösségeken keresztül szerveződve szeretnék elérni.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy pártja támogatja a budapesti olimpia megrendezéséről, valamint a Városliget beépítéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket. Közölte: a párt dolga, hogy olyan folyamat szereplője legyen, mely képes legyőzni az Orbán-rendszert felszínen tartó politikai apátiát, a cél, hogy ebbe a vállalkozásba minél több embert bevonjanak. Pártalkuk helyett a helyi közösségekre szeretnék bízni, hogy megtalálják a Fidesszel szemben indítható legjobb jelölteket. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik