Belföld

Riasztást adtak ki a veszélyes jégpáncél miatt

A riasztás mellett tizenegy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső, és tartós sűrű köd miatt.

Délelőttig kb. a 300-600 méteres magassági szintek között főként a Soproni-hegységben, a Dunántúli-középhegység keleti részén, a Dunazug-hegységben, illetve az Északi-középhegységben néhol még előfordulhat ónos eső. Elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben több helyen is sűrű ködre lehet számítani. Északon, északkeleten összességében jelentős mennyiségű, helyenként 20 mm-t meghaladó eső valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből. (Itt a riasztás aktuális állapotát, és a azokat a megyéket is megtekintheti, amelyekre a figyelmeztetést elrendelték)

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor napközben több helyen átmenetileg elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet; erre legnagyobb esély a Dunántúlon és a Dél-Alföldön van. Késő délelőttől a kora délutáni órákig bezárólag nyugat felől fokozatosan megszűnik az eső. Délen megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható, de délen, délkeleten 7, 10 fok valószínű. Késő estére 0, +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. A reggeli csapadék után napközben kevesebb helyen, késő délutántól ismét sokfelé valószínű jelentős mennyiségű eső, záporeső. Kezdetben még gyenge lesz a légmozgás, napközben azonban nagy területen megerősödik, sőt este átmenetileg több helyen viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 2 és 5, délen 6 és 12 fok között alakul.

Kedden nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Éjszaka még többfelé, napközben elszórtan lehet eső, záporeső. Kezdetben még erős lökésekkel kísért nyugati, délnyugati szél napközben kissé mérséklődik, majd este a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik