Belföld

Garázdaság lett Simicska hirdetőoszlop-háborújából

A biztonsági őrök egy benzinkúthoz követték a bontómunkást, és az autóját is megrongálták.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint erőszakosan léptek fel egy budapesti hirdetőoszlop bontását végző munkással szemben – közölte honlapján a rendőrség pénteken.

Az nem derül ki, hogy ugyanarról az Bartók Béla úti esetről van-e szó, amit a Hír TV is megörökített, de lehetséges, mert a rendőrségi közlemény szerint a XI. kerületben egy hirdetőoszlopnál kialakult szóváltás után történt az erőszakos fellépés a bontási munkálatokat végző munkás, illetve egy vagyonőri cég két alkalmazottja között.

A vagyonőrök követték a sértettet, aki a helyszínről távozott, majd megállt a IX. kerületi Kvassay Jenő úton, egy benzinkúton. A rendőrség közleménye szerint a vagyonőrök szidalmazni kezdték a sértettet, erőszakos magatartást tanúsítottak vele szemben, s miközben megpróbálta elhagyni a helyszínt, egyikük megrongálta a gépkocsiját.

A két gyanúsítottat még aznap előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A vagyonőrök szabadlábon védekeznek, velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik