Belföld

TV2 – Fonyó perel, furcsállják a gyorsaságot

Nem hagyja annyiban, hogy a cégbíróság bejegyezte Andy Vajna cégét a TV2 tulajdonosaként.

A Fonyó Károly által tulajdonolt Megapolis Media Zrt. jogi lépéseket tesz a „törvényes állapot helyreállítása érdekében”. A cég képviselője jelezte, különösnek tartják, hogy most ilyen rövid idő elég volt a bejegyzéshez, hiszen a cégbíróság tavaly október 19-e óta képtelen volt a Megapolis Media Zrt. “hasonló ügyében döntést hozni”. Vajna cége most hétfőn adta be a cégbíróságra a TV2 megvásárlása vonatkozó kérelmét, szerdán már döntött is a bíró.

Kifogásolják továbbá, hogy a jelzálogjog bejegyzésének megszűnésével kapcsolatban sem kérték ki a korábbi zálogkötelezett, a TV2 Media Group Holdings Kft. hozzájárulását, noha az a változás bejegyzéséhez szükséges lett volna. Szerintük a Fővárosi Bíróság cégbírósága a törvényességi felügyeleti kérelmüket figyelmen kívül hagyva jegyezte be a Magyar Broadcasting Co. Kft. tulajdonjogát.

Korábban Óvári Győző ügyvéd jelezte, hogy a Fonyó Károly tulajdonolta vállalatnak is hozzá kellett volna járulnia a jogerős cégbírósági adatok megváltoztatásához. Vajna cég még vasárnap közölte, a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz, ezzel lezártnak tekinti a vásárlást. A Megapolis Media Zrt. ügyvédje szerint a TV2 tulajdonjoga a bíróságokon fog véglegesen eldőlni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik