Belföld

Lázár beszólogatásának előbb-utóbb csattanás lesz a vége

Nagyon fontos témát, Lázár János különutasságát elemezte a Heti Válasznak Török Gábor és Mráz Ágaston Sámuel. Lázár októberben komoly vetélytársat kapott Rogán Antal kinevezésével, amit többen Lázár lefokozásaként értékeltek.

A két elemző egyetértett abban, hogy üzenete volt, hogy Lázár János a Fidesz tisztújító kongresszusán elmondott beszéde után távozott és nem várta meg Orbánt.

Török szerint Lázár az utóbbi időben ellenszenves figurából emberarcúvá szeretne válni, hogy ezzel ellenpontozza a kormány politikáját. Szerinte nem akar belső ellenzék lenni, inkább Orbán utáni, vagy melletti jobboldali alternatíva.

Mráz szerint ezzel hibát követ el, mert elhiheti, hogy ő lehet a jó rendőr, és hogy a neki tapsolók akár szavaznának is rá.

Török szerint Lázár nagyon messzire ment a különutasságban, még karácsonykor is arról beszélt a Népszavának, hogy ő sem Ibizán, sem a stadionok VIP-páholyában nem klubtag, amivel egyértelműen Habonynak és a focirajongó Orbán körüli embereknek szólt be.

Amíg ők futballt néznek, addig én dolgozom

Mondta.

Török szerint ennek előbb-utóbb csattanás lesz a vége, mert a világ egyetlen részén sem lehet így beszólni a főnöknek. Mráz azt mondja, Orbánnak nem érdeke, hogy nyilvánosan büntesse meg Lázárt, mert azzal mártírt csinálna belőle. Inkább kemény feladatokat fog ráosztani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik