Belföld

Elengedhették a kínai hatóságok Nancy gyilkosát

Nancy (Array)
Nancy (Array)
Úgy tudni, a magyar hatóságok felajánlották, hogy átadják a bizonyítékokat, de semmi nem történt.

Szabadon engedhették a kínai hatóságok azt a férfit, aki tavaly májusban megölt egy fiatal nőt Budapesten – értesült a Magyar Nemzet. Jao Kao-penget továbbra is körözi az Interpol.

A lap a Legfőbb Ügyészségnél érdeklődött arról, hogy felvették-e a kapcsolatot a kínai hatóságok a magyar szervekkel, illetve valóban elengedték-e Nancy gyilkosát. Merhej Raulla, az ügyészség helyettes szóvivője csak annyit közölt, hogy „folynak az egyeztetések a Kínai Népköztársasággal a lehetséges jogi lépésekről”.

A Magyar Nemzet a kínai közösségből származó információk alapján úgy tudja, Jao Kao-penget azért engedték el, mert nem állt rendelkezésre ellene semmilyen bizonyíték. A hazai szervek már tavaly júliusban befejezték a nyomozást és felajánlották a kínai hatóságoknak annak folytatását, valamint az összegyűlt bizonyítékokat, de semmi nem történt.

A gyilkos tavaly május végén jelentkezett Kínában a rendőrségen, ám távozhatott. Később, vélhetően a nemzetközi körözés miatt előállították, de a legutóbbi hírek szerint ismét elengedték. Kína és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény, így ha nem születik megállapodás, a férfi megúszhatja a felelősségre vonást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik