Belföld

Ekkora politikusi átigazolást még nem látott a világ

illes-zoltan(2)(960x640).jpg (illés zoltán)
illes-zoltan(2)(960x640).jpg (illés zoltán)
Illés Zoltán tavalyelőtt még kormánytag volt, most pedig a Gyurcsány-párttal együtt fog tüntetni. Mondjuk az tény, hogy elvileg jó ügyért.

Ha pár éve azt mondja valaki, a Fidesz vezette kormány volt államtitkára, Illés Zoltán Gyurcsány Ferenc pártjának szekerét fogja tolni, azt körberöhögik. Manapság más helyről fúj a szél, a kényszer csuda egy egységet kovácsolt a Fidesz legnagyobb környezetvédőjéből és a baloldal legacélosabb pártjából – olvasható az Indexen.

Illés ugyanis egy tüntetésen fog szónokolni a Demokratikus Koalíció helyi politikusával, Szabó Attilával. A Százhalombattára tervezett gumiégető ellen fognak tiltakozni. A DK városi szervezete az elmúlt hetekben több mint 4200 tiltakozó aláírást gyűjtött össze.

Illés 2010-14 között volt környezetvédelmi államtitkár, majd Dél-Afrikába akarták helyezni nagykövetnek, de ezt visszautasította. Ekkor jött az első nagy fordulat, elkezdte élesen támadni Orbán Viktor kormányát. Most meg már DK-s tüntetésen vesz részt, sőt korábban a MSZP helyi elnökével tartott az ügyben közös sajtótájékoztatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik