Belföld

“Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját”

Egy idős házaspár tévedt el kirándulás közben Bánkúton. Az eset még december végén történt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azonban csak most számolt be a történtekről. Eszerint a 78 éves nő és 83 éves férje egy helyi panzióban szállt meg, délután 3 óra körül indultak el a Petőfi-kilátóhóz, visszafele jöttek már, amikor rájuk sötétedett és eltévedtek.

Este 9 körül értesítették a rendőrséget, a nyugdíjasokat késő este, negyed 12-kor találták meg. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A kirándulókat a szállásukra vitték, ahol a kiérkező mentők ellátták őket.

A 78 éves asszony levélben köszönte meg a segítséget.„Százszor elesve, segítségért kiabálva az iszonyatos sötétségben és hidegben, egyszer csak megcsörrent a mobilom, és valóban a Miskolci Rendőrkapitányság szolgálatában álló ügyeletes tisztje jelentkezett, hogy elindult egy járőr a felkutatásunkra. Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját, ekkor már zokogtam és reszkettem. Ránk találtak! Az egyik fiatalember levette a dzsekijét és rám adta. Boldog újévet kívánunk minden hős rendőrnek és Önnek is”- írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik