Belföld

Frászt ünnepel Deutsch, ez csak a beismerő vallomása

„Dajcstomi idén 50” címmel tett közé bejegyzést a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A politikus a jelek szerint már előre készül idei, 50. születésnapjára, amely egyébként „még csak közelít, de július 27-én megérkezik. Szóval, jubileumi év.” A bejegyzés után több hozzászóló már most felköszöntötte a Fidesz megmondóinak egyik legvadabbikát, az egykori prágai bikaborjút, aki maga is hozzászólt a bejegyzésekhez, jelezve, hogy egyáltalán nem ünnepel előre.

Frászt ünneplem, ez csupán töredelmes beismerő vallomás.

A Fidesz alapító akkor vált országosan ismertté, amikor ’89 augusztusában Prágában a Vencel téri tüntetésen Németh László Ákossal és Kerényi Györggyel letartóztatták, mivel „Virággal jöttünk, nem tankkal” feliratú transzparenssel tüntettek. Később a bíróság kiutasította Csehszlovákiából őket. Prágai bikaborjúként a csehszlovák sajtó emlegette, de a titulust később ő is használta magára, amikor a berlini fal ledöntésének 25. évfordulója alkalmából az Európai Néppárt ünnepségén beszédet mondott.

49 évesen a Fidesz EP képviselője egy interjúban bevallotta, nem bánja, hogy már nem sorolják Orbán belső köréhez, emiatt semmilyen frusztráció nincs benne, hiszen volt már nagyon fontos és fontos ember is. Most éppen a kevésbé fontosak közé sorolja magát. A Fidesz EP-képviselőjét születésnapján még az LMP társelnöke, Schiffer András is felköszöntötte.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik