Belföld
AppleMark

Simicska Strasbourgig is elmenne az oszlopaiért

24.hu
24.hu

2016. 01. 04. 20:46

A kegyvesztett vállalkozót ki akarja paterolni a főváros, de ő harcba megy Magyar Györggyel az oldalán.

Magyarország mellett a washingtoni választott bírósághoz és a luxemburgi bírósághoz fordul a Mahir Cityposter amiatt, hogy a főváros le akarja bontani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett hirdetőoszlopokat. Strasbourgig is elmennek – mondta Magyar György ügyvéd a Magyar Nemzetnek.

A Fővárosi Közgyűlés Dr. Kocsis Máté tanácsnok kezdeményezésére szeptember végén döntött arról, hogy a 25 évre megkötött szerződést idő előtt, október 31-én felbontják. A döntés miatt a Mahir bírósághoz fordult, ennek ellenére a főváros a hétvégén nekilátott a hirdetőoszlopok lebontásának. A cég szerint ez törvénytelen volt, így újraépítették az oszlopokat és ideiglenes intézkedést kértek a bíróságtól, hogy a per kezdetéig ne bonthassák el újra.

Magyar György ügyvéd azt mondta: hétfőn reggel beadták a keresetet, melyben azt kérik, hogy a Fővárosi Törvényszék 600 millió forint letéti biztosíték megfizetése mellett tiltsa el a károkozástól a Fővárosi Önkormányzatot. Hozzátette: a tényleges kár ennél több, jóval egymilliárd forint feletti összeg lesz. Birtokháborítási pereket indítanak és nemzetközi fórumokhoz is fordulnak, a cégnek ugyanis felerészt német tulajdonosa van, aki a washingtoni választott bíróságon és az Európai Unió bíróságán is érvényesíteni akarja jogait. Ha a magyar jogi lehetőségeket kimerítik, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak – jelentette ki.

Azt is elmondta, hogy az Andrássy úton műemléki oszlopok vannak a Mahir kezelésében, ha azok bontását is elkezdenék, abból „hatalmas botrány lenne és a károkozás mértéke jelentősen emelkedne”. Ennek megakadályozására levélben fordultak a műemléki hatóságként is működő Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központhoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.