Belföld

Kitiltották a vakvezető kutyát a szegedi étteremből

Az incidens óta is csak a többi vendégtől elkülönítve étkezhetnek ott a vakok.

Nem engedték be egy vak nő segítő kutyáját a szegedi Taj Mahal étterembe, pedig a törvények szerint bármilyen nyilvános helyre magával viheti az állatot – írja a Délmagyarország. Markó Zita két barátjával még a múlt héten akart vacsorázni a vendéglátóhelyen, de már az ajtóban mondták neki: a kutya nem mehet be. Az étterem alkalmazottja arra hivatkozott, hogy nem szóltak előre az asztalfoglalásnál, és higiéniai szempontból sem szerencsés bevinni az ebet.

A társaságnak azt mondták: előfordult már, hogy egy vendég a kutya miatt okozott kellemetlenség miatt a hatóságokhoz fordult. A vak nő erre azt felelte: ő is bátran fordulhat a hatóságokhoz, és minden bizonnyal neki adnának igazat, erre felajánlották, hogy megvacsorázhatnak az étteremben, de csak a többi vendégtől elzárt részen. Ekkor már nem kértek a vendéglátásból.

Az étterem indiai vezetője, aki nem akarta elárulni a nevét, azt mondta: a többi étkező mellé a korábbi tapasztalatok miatt nem akarták ültetni a kutyával érkező vendéget. Hozzátette: a helyiség, amit felajánlottak, az étterem VIP-része, de hozzátette azt is, hogy az étterem mögött „van egy biztonságos garázs, ahol a kutya meg tudja várni a gazdáját, amíg az eszik”. Az incidens óta tájékoztató feliratot helyeztek ki, amin az áll, hogy a vakok és „négylábú kísérőjük” elkülönített teremben étkezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik