Belföld

Fagyos szorítással búcsúzik az óév

Fagy (Array)
Fagy (Array)
Van ahol napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Nem változik a Kárpát-medence időjárása, továbbra is anticiklon alakítja térségünk időjárását. Északkelet felől száraz, hideg léghullámok érkeznek fölénk, a legtöbb helyen napközben sem melegszik fagypont fölé a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön, szilveszterkor az ország nagy részén derült lesz az ég, csak a Dunántúlon lehet kevés felhő az égen. Csapadék nem lesz. A délkeletire forduló szél a Kisalföldön megélénkülhet, sőt Sopron környékén egy-egy erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -3, -10 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken, január elsején reggelre a Dunántúlon már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a felhőzet lassan kelet felé húzódik (délelőtt a Tiszántúlon még napos időre lehet számítani). Reggeltől nyugat felől hószállingózás, gyenge havazás terjed keleti irányba, amely estére hozzávetőleg a Tisza vonaláig juthat el, majd megszűnik a csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -11 fok között várható, de északkeleten ennél hidegebb, a Nyugat-Dunántúlon egy-két fokkal enyhébb idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -3 fok között alakul.

Szombaton kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől bezáródik, megvastagszik a felhőzet. Eleinte csak néhol lehet hószállingózás, majd délután délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -9 fok között alakul, de a havas, gyengén felhős tájakon -10, -15 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4 fok között valószínű.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra, legnagyobb eséllyel a délnyugati országrészben. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -6 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik