Belföld

Senki nem tudja, mire költöttek milliókat a méhkeréki iskolában

A minisztérium szerint rendben lezajlott a program, a tanárok semmit nem láttak belőle, a polgármester feljelenti az ügyben nyomozó pedagógust.

31 millió forint uniós pénzt nyertek a Békés megyei Méhkeréken arra, hogy bűnmegelőzési programot szervezzenek a helyi iskolában. Csakhogy az intézményben senki nem tud arról, hogy megvalósult volna a program.

Kozmáné Boka Mária, egy azóta nyugdíjba vonult pedagógus az RTL Klubnak elmondta, hogy a tanárokat elvitték tréningre, de hiába vártak a folytatásra. Pedig szakköröket, kirándulásokat, táborokat is meghirdettek az iskolásoknak. A pedagógusok nyilatkoztak is arról, hogy nem voltak sem kalandparkban, sem táborban, sem szakkörben, pedig mindez szerepelt a programban. A pénzből oktatási segédeszközöket is kellett volna venni, de egyet sem kaptak meg.

Méhkerék polgármestere azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy a tanároknak „nem is kellett tudniuk” a programról. Igaz, hogy eredetileg az iskolában valósult volna meg, de később az önkormányzat úgy döntött, hogy tanárok helyett külsős szakemberek foglalkozzanak a gyerekekkel. Tát Margit azt mondta: a volt tanárnő valótlanságot állít, ezért feljelentik.

Még meglepőbb volt viszont az Emberi Erőforrások Minisztériumának reagálása: ők azt mondták, hogy a polgármester rosszul tudja, a program lezajlott az iskolában, ellenőrizték is, és nem találtak hibát. Hozzátették: ha a volt pedagógusnak bővebb információra van szüksége, forduljon az iskola közvetlen vezetéséhez.

Ahhoz a vezetéshez, ami ugyancsak nem tud semmit az egészről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik