Belföld

Simicskáék újabb fronton támadják Vajnát

Szerintük a Gazdasági Versenyhivatal túl gyorsan adott engedélyt a kormánybiztosnak a TV2 megvásárlására.

Újabb frontot nyit Andy Vajna ellen Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly. A TV2-re szintén igényt tartó Megapolis Media Zrt. bírósághoz fordul, mert szerintük a Gazdasági Versenyhivatal túl gyorsan adott zöld utat a kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft-nek a kereskedelmi csatorna megvételére.

A Megapolis a Népszabadsággal közölte: súlyos eljárási hibára hivatkozva fordulnak a bírósághoz. Fonyóék álláspontja szerint a szokatlanul gyorsan lefolytatott engedélyezési eljárás során nem tárták fel Vajna valós üzleti érdekeltségeit, a hivatal döntése így megalapozatlan.

A GVH október végén engedélyezte Vajnáék számára a tranzakciót, de a hivatal leszögezte: az engedély kiadása nem jelenti azt, hogy állást foglaltak volna az üggyel kapcsolatos jogvitában. Az engedélykérelmet egyébként a Megapolis is beadta a TV2 megvásárlásával kapcsolatban, amire már csak azért is szükség van, mert a cég más médiatermékekben – így a Magyar Nemzetben vagy a Lánchíd Rádióban – is érdekelt.

Fonyóék a Vajnának hitelt adó bankokat is figyelmeztették, hogy „nagy kockázatot vállalnak, ha egy nyilvánvalóan érvénytelen tranzakciót finanszíroznak”. Igaz, a kormánybiztos nem a magánszektorból, hanem az állami Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forintos hitelt, és a szintén állami tulajdonban lévő MKB is beszállhat a finanszírozásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik