Belföld
mtva magyar televízió (Array)

Segélyt kapnak a kirúgott MTVA-sok

24.hu
24.hu

2015. 12. 22. 17:20

Az MTVA a működés racionalizálása, az erőforrások hatékonyabb felhasználása, a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés, valamint a költségcsökkentés okán elindított folyamat következtében,129 fő vonatkozásában csoportos létszámcsökkentést jelentett be az illetékes állami foglalkoztatási szerv felé és a Központi Üzemi Tanácsnak.

Közölte az MTVA. Reagáltak a hírre, ami szerint karácsony előtt jelentették be 130 embernek, köztük Jakupcsek Gabriellának, hogy ki vannak rúgva.

Azt írták, a csoportos létszámcsökkentés speciális munkajogi szabályai miatt a 129 fő nem munkaviszonyt megszüntető dokumentumot, hanem előzetes értesítést kapott azzal a tartalommal, hogy a fenti okok kapcsán a munkáltató átgondolja a jövőben a foglalkoztatását, majd abban az esetben, ha a jövőben nem tudja tovább foglalkoztatni a munkavállalót, úgy legkorábban 30 nap múlva felmondhatja a munkaviszonyt.

Az említett létszám egyébként az érintett munkavállalók jelentős többségénél nyugdíjazásként, vagy esetleges kiszervezésként jelentkezik.

Az MTVA a csoportos létszámleépítésben érintett, munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntető munkavállalók közül az alacsonyabb keresetűek, a nyugdíj előtt állók, a hosszabb ideje a közmédiában dolgozók, valamint a három vagy több kiskorú gyermeket nevelők számára külön juttatásokat biztosít, továbbá létrehoz egy bruttó 13 millió forintos segélyalapot is a létszámleépítésben érintett munkavállalók szociális, rászorultsági alapú, illetve elhelyezkedést támogató segélyezése érdekében.

Egyébként nem az MTVA volt az egyetlen, aki reagált a hírre. Sebestyén Balázs nagyon durván kifakadt a döntés miatt. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.