Belföld

Figyeljen, ha pénzt vált a postán: a tízezresből csak 9750 forintot kap vissza!

lopott-penz(960x640).jpg (tízezres, tízezer forint)
lopott-penz(960x640).jpg (tízezres, tízezer forint)

A szoljon.hu egy szajoli olvasója mondta el történetét a postai pénzváltás borsos áráról. Az olvasó nyugdíját nagy címletekben veszi kézhez: tízezer forintosokat visz ki neki a postás. Ugyanakkor, ha a pénzt fel akarja váltani, kistelepülés lévén más pénzintézethez nem mehet, csak a postára, ahol viszont egy 10 ezer forintos címletből már csak 9750 forintot kap vissza, mert pénzváltás címén 250 forintot levonnak tőle.

Szeptembertől ugyanis a pénz felváltása pénzintézeti tevékenységnek minősül, ezért pedig kezelési díjat számítanak fel, íme a díjszabás:

Fotó: posta.hu
Fotó: posta.hu

A nyugdíjas felháborodott, hogy megkapja a pénzt, vissza is viszi hozzájuk és bár nem is vásárol semmit, mégis költ. Az olvasó úgy döntött: ezentúl kis címletekben kéri nyugdíját, kérését a portál tolmácsolta is a Magyar Posta felé, ám elutasító választ kaptak. Mint írták, az utalványok háznál történő kifizetése során a posta – az összeg és annak forgalomban lévő címletekkel való oszthatósága alapján – a lehető legkevesebb bankjegyből állítja össze a kifizetéshez szükséges készpénzt. Ennek során egyedi címletigényeket a háznál kézbesítésnél nem tudnak biztosítani, mert minden ügyfél számára más lehet az éppen aktuális címletigény és az veszélyeztethetné a későbbi címzettek kifizetéseinek teljesítését.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik