Belföld

Fehér karácsonyt akar? Van egy rossz hírünk!

borongos-tel(430x286)(1).jpg (borongós tél)
borongos-tel(430x286)(1).jpg (borongós tél)

Vasárnap erősen felhős, párás, több helyen tartósan borult és ködös idő lesz. Inkább csak nyugaton süthet ki rövid időre a nap. A délkeleti szél néhol megélénkül. Reggel 0, délután 4 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a Startlap időjárás rovatában.

Hétfő este erősen felhős, vagy borult lesz az ég és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Igen enyhe lesz az este, a hőmérséklet +6 fok körül alakul.

Kedden marad a borongós idő. Sokfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati szél változatlanul erős lesz, és továbbra is lehetnek viharos széllökések. Reggel 3 és 9, délután 9 és 15 fok közötti alakul a hőmérséklet.

Szerdán főleg délen és nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet és ezeken a tájakon kevés napsütés is várható. Máshol marad a sok felhő és a párás levegő. A derengőbb részeken akár 9-10 fok is lehet, a tartósan borult tájakon csak 2-3 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Csütörtökön, Szenteste napján nem várható lényeges változás: tartósan borús, és változóan felhős tájak változnak majd. Rövid ideig tartó napsütés elsősorban a Dunántúlon és délen esélyes. Szitálás főleg az északkeleti tájakon alakul ki. 3 és 11 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála – írja a koponyeg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik