Belföld

Alagon lesz a vérmérgezésben elpusztult Overdose sírja

overdose (Array)
overdose (Array)
Az áfacsalással gyanúsított Mikóczy Zoltán most tudja csak méltóképp eltemetni az egykori csodalovat. Overdose-zal kólika és vérmérgezés végzett.

Szerettem volna, ha szep­tember harmincadikán el tudjuk temetni Overdose-t, ám akkor még előzetes letartóztatásban ültem. Kérvényeztem, hogy engedjenek ki, de nem tették. Mindezt azzal indokolták, hogy „egy versenyló búcsúztatására szervezett társadalmi eseményen való részvételi szándék nem minősül kellően méltányolható és megalapozott indoknak”.

Elég szomorúan kezdődik az 53 éves, a börtönből nemrég szabadult Mikóczy Zoltán története. Mikóczyt úgy ismerte meg az ország, hogy ő volt Overdose, a csodaló tulajdonosa és gazdája. Mikóczy most a Blikknek beszélt arról, hogy eddig miért nem sikerült eltemetni mindenki Dóziját.

Az anno áfacsalás miatt letartóztatott férfi szerint a ló hamvai jelenleg is a szlovákiai Dunaszerdahelyen vannak. Az áfacsalási vádról azt mondta, ártatlan, azért juttatták börtönbe, mert annak idején Németországba vitte ki Overdose-t.

Európa egykor legjobb versenylovának betegségekor nem lehetett mellette. Overdose kólikás lett, műteni nem lehetett, nem élte volna túl az altatást. Végül orrszondával mosták át a beleit, de megsérült a vékonybele. Már majdnem úgy volt, hogy meggyógyul, amikor kiszakadt a bele és vérmérgezést kapott, amibe pár órán belül belehalt. A ló temetéséről most intézkedik:

Most, hogy szabadlábon védekezhetek, már tudom intézni a temetését. A hamvak egy részét különvettük, abból kapnak a tulajdonosok. A másik részét Alagon eltemetjük, már meg is van a helye, az istállójával szemben a hatalmas platánfa alatt.

Mikóczyt és társait a klasszikus cukros áfacsalással gyanúsítják, miszerint szlovák, cseh és lengyel kristálycukrot szerzett be fiktív hazai cégek nevében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik