Belföld

Dúró: Orbán hiába tesz úgy, mintha Csipkerózsika lenne

A Jobbik képviselőnője nem hagyta annyiban a kormányfő parlamenti szavait.

Orbán Viktor – Vona Gábor kérdésére – azt mondta: nem javasolja a magyar politikai életnek, az Országgyűlésnek, hogy átvegye az ügyészség, a rendőrség feladatait. Így reagált rá, hogy a Jobbik elnöke azt javasolta, állítsanak fel két vizsgálóbizottságot: egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, a másikat a Fideszhez kötődő emberek gazdagodásának vizsgálatára.

Miért van az, hogy az ön környezetében lévő emberek hihetetlen módon gazdagodtak az elmúlt években?

Ezt kérdezte a Jobbik elnöke, példaként Habonyt, Mészárost, Vajnát említve, mire a kormányfő azt válaszolta, semmifajta korrupciót nem tűr el, nem tűrt el a múltban sem és nem tűr el a jövőben sem. Példaként Simicskára utalt, aki szerinte már Vonát támogatja.

Dúró Dóra Facebook-oldalán Orbán hetyke kijelentéséről azt írta, az lehet, hogy ő nem tűr el semmiféle korrupciót.

Még szerencse, hogy ott van Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna és a többiek, akik lehet, hogy szívesen eltűrik…. Orbán most próbál úgy tenni, mintha azalatt, amikor a fideszes haveroknak trafikok százait adták, amikor a papíron nyomorgó Habony milliárdos médiavállalkozó lett, amikor bedőlt a Questor, ő politikusi Csipkerózsika-álmát aludta volna.

A Jobbik képviselőnője szerint Orbán Viktor nem Csipkerózsika, és nem is alhatott, mert

ő a Fidesz elnöke és a miniszterelnök, minden döntést ő hoz, nélküle semmi nem történik.

A Jobbik mögött nem áll orosz pénz. Ők nem kaptak soha Oroszországtól semmilyen anyagi támogatást. Vona Gábor vizsgálóbizottságra tett javaslata kapcsán Dúró Dóra felteszi a kérdést, Orbán azt miért utasította el.

Most akkor kinek van félnivalója az igazságtól?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik