Belföld

Gyurcsányék az Európai Bizottsághoz fordulnak Kövér szavai miatt

Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt: Kövér László azt mondta a Fidesz hétvégi kongresszusán, hogy

azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk.

A Demokratikus Koalíció (DK) kedden kiadott közleménye azt írja: a Magyar Országgyűlés elnöke ezek szerint úgy értelmezi az “önmegvalósítás” kifejezést, hogy a magyar nők majd pártutasításra kezdenek bele a gyerekgyártásba, természetesen egy főzés és egy takarítás között. A párt szerint a Fidesz még 2015-re sem volt képes feldolgozni, hogy a nők nem jogfosztott konyhagépek, házvezetők és gyerekgyárosok, hanem ugyanolyan jogokkal rendelkező emberek, mint a férfiak.

A DK  Kövér László szavait Vera Jourovának, az Európai Bizottság igazságügyi, fogyasztóvédelmi és nemi egyenlőségért felelős biztosának, valamint az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának is továbbítja. Mint írják, a DK kíváncsi, hogy mit szólnak Kövér szavaihoz azok az európai nők, akiktől az “önmegvalósítás legmagasabb minősége” helyett csak arra futotta, hogy az európai politika csúcsára kerüljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik